Grilovaná svíčková po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná svíčková po orientálsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 ml | Víno červené |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 529,9mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Olej stolní, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná svíčková po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády. |
2 | Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a prolisovaného česneku. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osušíme a položíme na grilovací rošt potřený olejem. |
4 | Grilujeme zprudka asi 5 minut po každé straně, aby maso mělo kůrku a zůstalo uvnitř šťavnaté. |
5 | Hotové maso nakrájíme na plátky a osolíme. |