Rynglová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rynglová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10428 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Ryngle |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 164,7mg |
Vláknina | 235,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rynglová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omyté ryngle vložíme do horké vody a krátce povaříme. Ryngle opatrně vyjmeme z vody a vypeckujeme. Vychladlé je prolisujeme přes síto nebo nakrájíme na malé kousky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a bylinky. Necháme přejít varem. |
2 | Omáčku podáváme teplou nebo vychlazenou. |