Jednoduchý recept

Lahůdkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10518

Ingredience

1 ks Citrony
80 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukrové zdobení
50 g Mandle plátky
100 g Marmeláda meruňková
80 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 984kJ
6% Sacharidy 21 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lahůdkové řezy postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

3

Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept