Rybízová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10632 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
400 g | Rybíz červený |
2 kávová lžička | Solamyl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 605kJ
10% Sacharidy 37 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 275,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová polévka postup přípravy receptu:
1 | Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme do zbylé vody, osladíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. |
2 | Rozvar odstavíme z ohně, vmícháme rybíz a dobře vychladíme. |
3 | Studenou polévku podáváme s piškoty. |