Jednoduchý recept

Základní vývar

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10672

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
680 g Drůbeží maso
680 g Vepřová žebra
3 kávová lžička Víno rýžové čínské
3 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
1% Sacharidy 4 g
69% Tuky 52 g
7% Sodík 131 mg
109% Bílkoviny 61 g

Základní vývar postup přípravy receptu:

1

Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu stočené cibulky a drcený, neloupaný zázvor.

2

Přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na mírném ohni, bez pokličky vaříme cca 2-3h.

3

Poté vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme rýžové víno nebo suché sherry, přivedeme znovu k varu a povaříme další 2-3min.

4

Hotový vývar necháme vychladnout a uchováme v lednici. Můžeme rovněž zamrazit.

Poznámka

Vývar použijeme jako základ nejrůznějších polévek. Použijeme 3-4ks cibulky, 3-4ks zázvoru a 3-4lžičky vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept