Mrkvový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10707 |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
80 g | Mandle mleté |
20 g | Máslo čerstvé |
130 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Rum |
4 polévková lžíce | Sirup Monin - malinový |
60 g | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 249,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sirup Monin - malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům. |
3 | Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme. |
4 | Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem. |