Pomerančový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10709 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
80 g | Mandle mleté |
80 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Pomeranče |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 366,1mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový pudink postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny. |
2 | Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme. |
4 | Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče. |