Broskvový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10829 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Broskve |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Nakrájíme je na plátky, upravíme na skleněnou mísu a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Vychlazenou smetanu dobře ušleháme, osladíme a broskve ozdobíme. |