Rychlá roštěnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá roštěnka
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
240 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 69,7mg |
Draslík | 377,5mg |
Vláknina | 237,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá roštěnka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. |
2 | Roštěnky obalíme lehce v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji po každé straně asi 6 minut. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.