Banskobystrické žemličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banskobystrické žemličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10914 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle mleté |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 145,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Marmeláda rybízová, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banskobystrické žemličky postup přípravy receptu:
1 | Cukr se žloutky umícháme do pěny. Přidáme mleté mandle, citronovou kůru, zavařeninu a piškotové drobečky smíchané s práškem do pečiva. Vypracujeme tuhé těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme malé žemličky. Urovnáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem a rychle upečeme. |