Bohémské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bohémské kuře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 dkg | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Kuře |
4 dkg | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 337,6mg |
Draslík | 840,0mg |
Vláknina | 323,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bohémské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozdělíme na 8 menších porcí. Potřeme je česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a obalíme v mouce. |
2 | Na každou porci položíme plátek slaniny a másla a zabalíme do alobalu. |
3 | Připravené maso dáme na pekáč a pečeme asi 20 minut. |
4 | Podáváme s chlebem nebo s opečenými bramborami. |