Dominikánské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dominikánské kuře
Dominikánské kuře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 dkg | Brambory |
1 ks | Kuře |
4 dkg | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dkg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 336,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kuře, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dominikánské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Potom přidáme máslo, nakrájené žampiony a podlijeme vývarem. Vše dusíme asi 30 minut. Přidáme na kostky nakrájené brambory a dále dusíme, až změknou. Nakonec přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata. |
Poznámka
Místo žampionů můžeme použít čerstvé hříbky.