Omáčka s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11225 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Kapary sterilované |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 22,6mg |
Vláknina | 378,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s kapary postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme, ale nesmí se přepálit. |
2 | Přidáme citronovou šťávu a kapary, zahřejeme do zpěnění a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme postupně oba žloutky a zamícháme. |
3 | Vzniklou hladkou omáčku ihned podáváme. Je vhodná k rybám. |