Vepřové maso na vejcích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na vejcích
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11260 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 340,1mg |
Draslík | 526,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na vejcích postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka. |
2 | Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |