Vejce zapečená s anglickou slaninou (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená s anglickou slaninou (minutka)
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1137 |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
5 g | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 19 g
26% Sodík 525 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 650,4mg |
---|---|
Cholesterol | 265,7mg |
Draslík | 140,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce zapečená s anglickou slaninou (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a rozložíme do pánvičky. |
2 | Plátky mírně opečeme po obou stranách, vyklepneme na ně vejce a zvolna zapečeme. Dbáme, aby se žloutek neprotrhl. |
3 | Bílek trochu osolíme. |
4 | Ihned podáváme. |
Jídlo pro ty, kteří nebojují s vysokým cholesterolem :-) Slaninka je fajn křupavá, žloutek jsem chtěla mít mírně polotekutý, ale kdo chce, nechá ztuhnout úplně. Doporučuji zapéka pozvolna a pod pokličkou. Pára napomáhá ztuhnutí hlavně žloutku, který déle trvá. Podávala jsem s opečenými tousty a se zeleninou. Hodí se steril. okurek, kapie, cibulky nebo kdo co má rád.