Vejce zapečená se slaninou (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená se slaninou (minutka)
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1138 |
Ingredience
300 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 814kJ
0% Sacharidy 1 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 500 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 510,0mg |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 116,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce zapečená se slaninou (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na plátky a rozložíme do pánvičky. |
2 | Plátky po obou stranách mírně opečeme, vyklepneme na ně vejce a zvolna zapečeme. Dbáme, aby se žloutek neprotrhl. |
3 | Bílek trochu osolíme. |
4 | Ihned podáváme. |