Salátové okurky po nicesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salátové okurky po nicesku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11455 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 769,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salátové okurky po nicesku postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, spaříme ve vařící vodě (10 minut), necháme okapat a vychladnout. |
2 | Tuňáka rozmícháme s máslem, osolíme a opepříme. Vzniklou hmotou naplníme půlky připravených okurek. |
3 | Majonézu osolíme, opepříme a přidáme do ní rajčatový protlak. Omáčkou polijeme naplněné okurky. |
4 | Podáváme vychlazené. |
Poznámka
Servírujeme studené.