Rajčatový salát s okurkou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s okurkou a smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11754 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 72 kcal
Kilojoule 300kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 3 g
56% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 295,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s okurkou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata a nakládanou okurku nakrájíme na kostičky, cibuli na tenká kolečka. Vše promícháme a upravíme na talířky. |
2 | Zeleninu osolíme, zalijeme smetanou a ozdobíme snítkou petrželky. |