Omáčka z kyselé smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z kyselé smetany
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11846 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32,4mg |
---|---|
Cholesterol | 76,7mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 551,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 176,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z kyselé smetany postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku zlehka opražíme na suché pánvi a po vychladnutí ji smísíme s máslem. |
2 | Smetanu přivedeme k varu, po troškách přimícháme připravenou mouku s máslem, osolíme a opepříme. Omáčku krátce povaříme na mírném ohni a prolisujeme. |
Poznámka
Podáváme k masu.