Recept

Růžičková kapusta po bruselsku

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11923

Ingredience

1 kg Kapusta růžičková
1 špetka Muškátový oříšek
75 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 688kJ
4% Sacharidy 15 g
42% Tuky 32 g
19% Sodík 371 mg
24% Bílkoviny 14 g

Růžičková kapusta po bruselsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme doměkka.

2

Mísu odstavíme z ohně a přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky. Vše opatrně zamícháme.

3

Podáváme v míse, ve které se kapusta připravovala.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept