Domácí vanilkový pudink s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí vanilkový pudink s hrozinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12362 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
0,5 l | Mléko plnotučné |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 257,8mg |
Draslík | 265,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 777,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí vanilkový pudink s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Piškoty nakrájíme na kostičky, promícháme s očištěnými a omytými hrozinkami. Vše nasypeme do vymaštěné a vysypané formy. |
2 | Smícháme vejce s cukrem, mlékem, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Hmotu nalijeme na piškoty ve formě a necháme chvíli stát. |
3 | Pudink vaříme v páře hodinu. Při podávání můžeme pudink polévat vinným šodó. |
Poznámka
Servírujeme studené.