Kapustové závitky s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s párky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12516 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Párky jemné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s párky postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme a odloupneme 8 velkých listů nebo více menších listů. Krátce je spaříme, složíme vždy dva na sebe a zabalíme do nich půl párku. Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče a dáme do trouby péci. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme, osmahneme na ní cibuli, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme. Omáčkou přelijeme závitky a vše dopečeme. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.