Salát ze sterilovaných hlemýžďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze sterilovaných hlemýžďů
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12609 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 balení | Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 15,5mg |
Vláknina | 722,8mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej salátový, Pepř černý mletý, Sterilovaní šneci v hovězím bujonu, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze sterilovaných hlemýžďů postup přípravy receptu:
1 | Šneky vyjmeme z nálevu a vložíme do osolené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a vaříme je nejméně 2 hodiny. |
2 | Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, oleje, nasekané cibule, pepře, hořčice a soli. |
3 | Uvařené hlemýždě nakrájíme na tenké plátky, polijeme připravenou marinádou a necháme několik hodin odležet. |
Poznámka
Použijeme asi 12 šneků. Servírujeme studené.