Candát s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 215,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme. |
3 | Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |