Recept

Pikantní zadělávaná tykev

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12949

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín římský
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Tykev
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 401kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 101 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pikantní zadělávaná tykev postup přípravy receptu:

1

Z tykve vydlabeme vnitřek a potom ji nakrájíme na kousky.

2

Lžičku kmínu upražíme a roztlučeme na prášek. Škrob smícháme se lžící vody.

3

Tykev, očištěné a jemně nakrájené papriky a cukr dusíme na rozpáleném oleji 10 minut. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne. Přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě 5 minut.

4

Hotový pokrm poprášíme roztlučeným kmínem.

Poznámka

Podáváme se smaženými placičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept