Pikantní zadělávaná tykev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zadělávaná tykev
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12949 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín římský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tykev |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 421,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín římský, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zadělávaná tykev postup přípravy receptu:
1 | Z tykve vydlabeme vnitřek a potom ji nakrájíme na kousky. |
2 | Lžičku kmínu upražíme a roztlučeme na prášek. Škrob smícháme se lžící vody. |
3 | Tykev, očištěné a jemně nakrájené papriky a cukr dusíme na rozpáleném oleji 10 minut. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne. Přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě 5 minut. |
4 | Hotový pokrm poprášíme roztlučeným kmínem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými placičkami.