Lilek prokládaný rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek prokládaný rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13354 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
8 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek prokládaný rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. |
2 | Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu). |
3 | Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka. |
4 | Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.