Kapustové závitky s rybí náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s rybí náplní
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13573 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé rybí |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Kečup |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 77,4mg |
Draslík | 354,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Paprika mletá sladká, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s rybí náplní postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustové listy (8 ks) povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a necháme okapat. |
2 | Omyté porce filé překrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom filé na jemno umeleme. |
3 | Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji k filé spolu s vejcem, paprikou a nasekanou šalvějí. Vše promícháme a zahustíme trochou strouhanky. |
4 | Náplň rozdělíme na kapustové listy, stočíme je a upevníme jehlami. |
5 | Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Nakonec k závitkům přilijeme kečup promíchaný se smetanou a prohřejeme. |
6 | Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.