Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13805

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Cukr krupice
500 ml Mléko - podmáslí
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Želatina červená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
12% Sacharidy 42 g
40% Tuky 30 g
1% Sodík 26 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pudink z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do studené vody.

2

Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém.

3

Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha.

4

Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept