Rajčatovo-celerová syrovátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo-celerová syrovátka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13861 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 ml | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Syrovátka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 834,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Sůl, Syrovátka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatovo-celerová syrovátka postup přípravy receptu:
1 | Řapíkatý celer omyjeme a očistíme, 2 řapíky podélně rozkrojíme a necháme stranou. Zbylý celer vylisujeme v odšťavňovači. |
2 | Vylisovanou celerovou šťávu smícháme s rajčatovou šťávou, zašleháme syrovátku a podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Nápoj rozdělíme do sklenic a ozdobíme zbylými celerovými řapíky. |
Poznámka
Pokud nemáme odšťavňovač, rozmixujeme celer s 300 ml vody.