Fusilli s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13871 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Hrášek mražený |
350 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
40 ml | Víno bílé |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 415,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Hrášek mražený, Losos - filety, Máta, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s lososem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl), slijeme a necháme okapat. |
2 | Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na másle, přidáme celer a dusíme asi 5 minut. |
3 | Porce lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme k celeru do pánve spolu s hráškem a dusíme ještě 5 minut. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou mátu, přilijeme víno a smetanu a zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Uvařené těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ihned podáváme. |