Makaronový nákyp s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makaronový nákyp s brokolicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13872 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brokolice |
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 249,6mg |
Draslík | 705,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 216,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špagety, Makarony, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makaronový nákyp s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Makarony rozlámeme a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupaný česnek nasekáme a zpěníme na másle. Přidáme brokolici, mrkev a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Podlijeme vývarem a zvolna vaříme několik minut. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme střídavě vrstvou makaronů, zeleniny a nasekané petrželky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. |