Jednoduchý recept

Makaronový nákyp s brokolicí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13872

Ingredience

500 g Brokolice
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná
100 ml Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,001 kcal
Kilojoule 4 187kJ
27% Sacharidy 97 g
69% Tuky 51 g
20% Sodík 407 mg
67% Bílkoviny 37 g

Makaronový nákyp s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Makarony rozlámeme a uvaříme v osolené vodě.

2

Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupaný česnek nasekáme a zpěníme na másle. Přidáme brokolici, mrkev a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Podlijeme vývarem a zvolna vaříme několik minut.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme střídavě vrstvou makaronů, zeleniny a nasekané petrželky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept