Opečené brambory s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené brambory s balkánským sýrem
Opečené brambory s balkánským sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14036 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olivy nakládané, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené brambory s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V pánvi na olivovém oleji opečeme za občasného míchání kostky brambor a oloupanou, na dílky pokrájenou cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme. Sýr rozkrájíme na kostky, vmícháme spolu s olivami do brambor a vše krátce prohřejeme. |
3 | Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme v pánvi. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.