Pochoutková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutková pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1404 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
80 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 97,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo s ostatními přísadami- cibulí, hořčicí, okurkami, pepřem, solí, sýrem a vejci ušleháme. |
2 | Osolíme a opepříme. |
3 | Pokud je pomazánka hustá, přidáme mléko. |
Poznámka
vajíčka uvařená natvrdo