Těstoviny po pastevecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny po pastevecku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14117 |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
500 g | Salám Vysočina |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
800 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 227,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salám Vysočina, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny po pastevecku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zrníčka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky salámu opečeme v pánvi na oleji. Přidáme rajčata, cibuli, nakrájenou feferonku a vše dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s připravenou směsí a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem. |