Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14210

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Feferony
150 g Jogurt bílý
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 65 kcal
Kilojoule 271kJ
3% Sacharidy 11 g
5% Tuky 4 g
4% Sodík 79 mg
5% Bílkoviny 3 g

Lilkový krém postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

2

Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.

3

Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.

4

Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept