Recept

Rostbíf s křenovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14305

Ingredience

1 ks Celer - nať
150 g Celer bulvový
1 špetka Cukr krupice
1000 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Křen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
5 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
1% Sacharidy 5 g
5% Tuky 4 g
20% Sodík 408 mg
100% Bílkoviny 56 g

Rostbíf s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut.

2

Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme.

3

Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme.

4

Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí.

5

Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept