Pěna ze syrových jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna ze syrových jablek
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14744 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
5 ks | Jablka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 977kJ
20% Sacharidy 73 g
29% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 268,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna ze syrových jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle, osladíme a přidáme hustou tekutou smetanu. |
Poznámka
Servírujeme studené.