Alcachofas an vinagreta aromática - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alcachofas an vinagreta aromática
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14754 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli papričky - vločky |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 kávová lžička | Ocet Sherry |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 109g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Kmín drcený, Koriandr mletý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Ocet Sherry, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alcachofas an vinagreta aromática postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od seříznuté špičky až po stonek rozkrojíme na polovinu, popřípadě na čtvrtiny. Lžičkou vyjmeme chlupatá srdíčka a všechny artyčoky ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby nezměnily barvu. |
2 | V nerezovém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme artyčoky a lžičku soli. Zvolna vaříme asi 20 minut, dokud artyčoky nezměknou. Hotové slijeme, necháme okapat a vychladnout, obrácené naříznutou stranou dolů. |
3 | V misce smícháme utřený česnek, oregano, kmín, sůl, ocet, koriandr a chilli vločky. Šleháme vidličkou a přiléváme olej, aby vznikla hladká emulze. Můžeme připravit v mixéru. |
4 | Artyčoky dáme na talíř, zalijeme dresinkem a necháme zcela vychladnout. |