Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14805

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
80 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
1000 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
3% Sacharidy 12 g
1% Tuky 0 g
17% Sodík 339 mg
58% Bílkoviny 33 g

Škeble s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme.

2

Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Nakrájíme najemno.

3

V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme najemno nasekanou cibuli doměkka. Přidáme utřený česnek s rajčaty a vaříme 5 minut. Přimícháme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a sůl, přilijeme 80 ml vody, škeble a 5 minut vaříme zakryté na mírném ohni, dokud se neotevřou, zavřené vyhodíme.

4

Přilijeme víno a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty, až bude omáčka hustá, při vaření pomalu kroužíme nádobou, nemícháme.

5

Podáváme ihned s pečivem.

Poznámka

Škeble použijeme druh vangole.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept