Marmitako - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmitako
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14834 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
650 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
80 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmitako postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme. |
2 | Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené. |
3 | Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut. |
4 | Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou. |