Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14835

Ingredience

75 g Chléb pšeničný (bílý)
200 g Chléb toastový
200 g Hroznové víno
155 g Mandle
80 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 špetka Sůl
375 ml Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 420kJ
18% Sacharidy 64 g
76% Tuky 57 g
47% Sodík 932 mg
34% Bílkoviny 19 g

Ajo blanco postup přípravy receptu:

1

Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu.

2

Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek.

4

Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba.

Poznámka

Použijeme bílý chléb bez kůrky, nebo dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept