Salát Nica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Nica
Salát Nica
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14924 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
150 g | Čekanka |
100 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Fenykl čerstvý |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 ks | Matjesy - filet |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 829,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Celer řapíkatý, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Nica postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky. |
3 | Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky. |
4 | Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.