Tortas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortas
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15041 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Créme fraiche |
115 g | Fazole vařené |
1 ks | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Limetka |
2 ks | Rajčata |
115 g | Sýr Čedar |
150 g | Vepřová pečeně |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 114,4mg |
Draslík | 882,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Fazole vařené, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata, Sýr Čedar, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortas postup přípravy receptu:
1 | Cilli jalapeňo rozřízneme napůl, vyndáme semena a dužinu pokrájíme na tenké proužky. Vložíme do mísy, zalijeme limetkovou šťávou, necháme stát. |
2 | Žemle rozřízneme, část střídy odstraníme, aby byly trochu prohloubené. Použijeme-li bagety, rozřízneme je podélně na polovinu. Na spodní polovinu položíme smažené fazole. Vepřovou pečeni nakrájíme na malé kousky, rozložíme na fazole. Navrch položíme plátky rajčat, proužky chilli, sýr a posypeme sekaným koriandrem. |
3 | Vrchní polovinu žemle nebo bagety obrátíme řezem nahoru, pomažeme crème fraiche nebo zakysanou smetanou. Přiklopíme spodky žemlí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo vepřového můžeme použít kuřecí, krocana, šunku.