Empanadas plněné ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas plněné ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15381 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
3 ks | Banány |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
225 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Empanadas plněné ovocem | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
275 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 383,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Hřebíček mletý, Hrozinky, Pomeranče, Skořice mletá, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas plněné ovocem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli. |
2 | Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout. |
3 | Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky. |
Poznámka
Ledové vody do těsta použijeme jen tolik, aby vzniklo hladké těsto. Místo banánů Plantain můžeme použít běžné banány.