Recept

Skořicový koláč s celými jablíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1546

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
900 g Jablka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
275 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
3 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 26 mg
10% Bílkoviny 6 g

Skořicový koláč s celými jablíčky postup přípravy receptu:

1

125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.

2

Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.

3

Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.

4

Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.

5

Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept