Lososové závitky s plněným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové závitky s plněným vejcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15508 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Kaviár |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pstruh uzený |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 366,7mg |
Draslík | 504,5mg |
Vláknina | 499,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kaviár, Kopr čerstvý, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové závitky s plněným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme. |
2 | Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit. |
3 | Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků. |
4 | Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky. |