Melounový salát se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový salát se šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15552 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 ks | Meloun cukrový |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 333,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Feferony, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Meloun cukrový, Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounový salát se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na nudličky, ananas oloupeme a dužinu pokrájíme na kousky. Meloun rozpůlíme, odstraníme pecičky, dužinu rozkrájíme na kostky nebo vypíchneme kuličky. Omytý salát necháme okapat a natrháme jej na kousky. |
2 | Feferonku očistíme a na jemno krájíme, smícháme s hořčicí, octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec do dresinku zašleháme olej, kousky salátu upravíme na talíře. Ananas, meloun a šunku promícháme, položíme na salát. Pokapeme dresinkem a ozdobíme pokrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.