Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15569

Ingredience

175 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
800 g Dýně
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
190 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
50 g Solamyl
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 370kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 54 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dýňový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

2

Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.

3

Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.

Poznámka

Servírujeme ještě teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept