Čerstvé datle s omáčkou pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé datle s omáčkou pesto
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15766 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Datle |
100 g | Mandle |
70 g | Mandle mleté |
250 g | Mascarpone |
150 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Bocconcini |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 387,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Datle, Mandle, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Bocconcini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé datle s omáčkou pesto postup přípravy receptu:
1 | Svazky bazalky omyjeme, osušíme, lístky otrháme, česnek oloupeme, spolu s lístky bazalky, piniemi, mandlemi, sýrem pecorino, olejem a Parmezánem jemně umixujeme. |
2 | Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Mascarpone nebo Lučinu rozetřeme, smícháme se 2 lžícemi bazalkové omáčky pesto. |
4 | Datle vypeckujeme, do každé vložíme jednu oloupanou, podélně rozkrojenou mandli a navrch nastříkáme krém. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.